Olivem 900 – Sorbitan olivate

Tokrat bomo predstavili še enega izmed odličnih naravnih emulgatorjev.

Uporabili ga bomo za emulzije voda v olju (W/O). Emulzija vsebuje večjo količino maščobe kot vode. Emulgator je primeren za bolj bogate kreme in emulzije za nego suhe in občutljive kože. Olivem 900 je multifunkcionalen emulgator, saj ga lahko uporabimo kot emulgator, koemulgator in kot ključno sestavino za izdelavo ličil, najpogosteje šmink.

Kako izdelamo hranljivo kremo z emulgatorjem Olivem 900?

Preprosto. Najprej se moramo odločiti, kakšen bo namen te kreme ter kako bogato kremo želimo.

V nadaljevanju so trije tipi emulzij oz. krem:

Tip 1

5% kakavovega masla

50% olja

8% emulgatorja Olivem 900

37% vodne faze

Uporabili smo 50% olja in 5% kakavovega masla ter 8% emulgatorja Olivem 900. Zaradi majhne vsebnosti vode bo nastala hranljiva in bogata emulzija, ki pa nikakor ne bo premastna. To je osnovna receptura za lahko emulzijo oz. kremo, ki bo izvrstno nahranila kožo. Hranimo jo lahko v posodi s črpalko, uporabljamo pa kot kremo za nego ali kot sredstvo za čiščenje obraza za suho kožo.

Tip 2

60% poljubnega olja

10% emulgatorja Olivem 900

30% vodne faze

Povečali smo oljno fazo in količino emulgatorja. Nastala bo bogatejša emulzija kot pri tipu 1. Opazna razlika bo tudi na koži. Emulzija bo delovala težje in bogatejše. Hranimo jo v posodici s pokrovčkom, uporabimo pa lahko kot kremo za roke, kremo za zelo suho kožo ali kot masko za obraz.

Tip 3

1% čebeljega voska

50% poljubnega olja

5% emulgatorja Olivem 900

44% vodne faze

S to recepturo bomo ustvarili najlažjo emulzijo. Hranimo jo lahko v posodici s črpalko, uporabimo pa jo lahko kot mleko za telo, kot čistilni losjon ali pa jo nanesemo na kožo kot kremo.

Preberite še:

Hranljiva krema za roke, recept

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

thirteen − seven =