Hranljiva krema za roke z mango maslom

Faza A:
Mango maslo …………..20%
Sončnično olje…. ……..20%
Jojobino olje …………… 20%
Olivem 900……………… 10%

Faza B:
Hidrolat damaščanske vrtnice… 21,5%
Glicerin……………………………….. 5%
Natrijev laktat………… …………….0,1%
Sol (Epsom)………………………… 0,5%

Faza C:
Vitamin E ………………………….. 1%
Konzervans Cosgard…. ……. 0,6 – 1%
Eterično olje pomaranče………. 0,5%
Eterično olje rožni les…………… 0,2%
Eterično olje benzoinske smole. 0,1%

Postopek izdelave je vedno enak. Fazo A in fazo B segrevamo v ločenih posodah do temperature cca 70 stopinj C. Posodi odstavimo in fazo A počasi dodajamo fazi B. Med dodajanjem ves čas mešamo.

Ko se obe sestavini združita v kremo in ko dosežemo temperaturo cca 50 stopinj C, dodamo fazo C in jo dobro vmešamo v zmes.

Pomembno: Sestavini lahko segrevamo tudi do nižje temperature, vendar s tem pogosto tvegamo, da se sestavine iz faze A in faze B ne bosta dobro združili.

Olja lahko poljubno zamenjamo z drugimi olji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twenty − 8 =