K712 -konzervans

K712 je eden izmed mnogih konzervansov, ki se uporabljajo v kozmetiki. Njegova prednost je ta, da se ga lahko uporablja tudi v naravni kozmetiki.

Izdelan je iz dveh samostojnih konzervansov, ki se ju uporablja tudi v prehranski industriji.

Izdelamo ga pa lahko tudi sami. Za izdelavo potrebujemo:

– kalijev sorbat – 15%

– natrijev benzoat – 30%

– voda – 55%

Torej za izdelavo 100 ml konzervansa K712 potrebujemo 15g kalijevega sorbata, 30g natrijevega bezoata in 55% destilirane vode.

Konzervans lahko uporabimo za vse kozmetične izdelke, ki vsebujejo vodo, tako tiste, ki jih izperemo kot tudi tiste, ki ostanejo na koži.

+

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

14 − 10 =