Kalijev sorbat je kalijeva sol sorbinske kisline, ki postane aktivna šele po tem, ko jo združimo z vodo. Kalijev sorbat je vodotopen prehrambeni konzervans, ki velja za blag, naraven konzervans, zato je dovoljen tudi v naravni kozmetiki in je enostaven za uporabo. Je učinkovit konzervans proti plesni, kvasovkam in aerofilnim bakterijam. Pri uporabi kalijevega sorbata moramo biti pozorni na pH izdelka. Njegova največja učinkovitost je namreč v kislem okolju: pH območje od 2 do 5,5 in daljše časovno obdobje.
Tipična koncentracija glede na končno težo izdelka je 0,15%-0,3% (če se uporablja samostojno) ali 0,1-0,2% (če se uporablja v kombinaciji z drugimi konzervansi).
Topnost: v vodi
Priporočena uporaba: 0,1% – 0,5%
V emulzijo ga dodajamo pri temperaturi nižji od 60°C.
Uporaba: za vse vrste kozmetičnih izdelkov (kreme, losjoni, šamponi, izdelki za ličenje in zaščito pred soncem…)
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.