Univerzalna krema za telo
Faza A (35%)
10% jojoba olja
5% olja pšeničnih kalčkov
10% olja breskovih koščic
7% emulgatorja Olivem 1000
3% cetilnega alkohola
Faza B (61,5%)
61,5% destilirane vode
Faza C (3,5%)
2,2 % D-Pantenola (vitamin B5)
0,8 % konzervansa Cosgard
0,5% absoluta vanilije
Postopek izdelave je vedno enak. Fazo A in fazo B segrevamo v ločenih posodah do temperature cca 70 stopinj C. Posodi odstavimo in fazo A počasi dodajamo fazi B. Med dodajanjem ves čas mešamo.
Ko se obe sestavini združita v kremo in ko dosežemo temperaturo cca 50 stopinj C, dodamo fazo C in jo dobro vmešamo v zmes.
Pomembno: Sestavini lahko segrevamo tudi do nižje temperature, vendar s tem pogosto tvegamo, da se sestavine iz faze A in faze B ne bosta dobro združili.