Univerzalna krema za telo

Faza A (35%)

10% jojoba olja

5% olja pšeničnih kalčkov

10% olja breskovih koščic

7% emulgatorja Olivem 1000

3% cetilnega alkohola

Faza B (61,5%)

61,5% destilirane vode

Faza C (3,5%)

2,2 % D-Pantenola (vitamin B5)

0,8 % konzervansa Cosgard

0,5% absoluta vanilije

Postopek izdelave je vedno enak. Fazo A in fazo B segrevamo v ločenih posodah do temperature cca 70 stopinj C. Posodi odstavimo in fazo A počasi dodajamo fazi B. Med dodajanjem ves čas mešamo.

Ko se obe sestavini združita v kremo in ko dosežemo temperaturo cca 50 stopinj C, dodamo fazo C in jo dobro vmešamo v zmes.

Pomembno: Sestavini lahko segrevamo tudi do nižje temperature, vendar s tem pogosto tvegamo, da se sestavine iz faze A in faze B ne bosta dobro združili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 × 2 =