Rožna krema za obraz

Faza A (38%)

15,5% šipkovega olja

15,5% jojoba olja

7% emulgatorja Olivem 1000

Faza B (60,8%)

60,8% hidrolata vrtnice

Faza C (1,2%)

0,6 % konzervansa Cosgard

0,4% eteričnega olja rožnega lesa

Postopek izdelave je vedno enak. Fazo A in fazo B segrevamo v ločenih posodah do temperature cca 70 stopinj C. Posodi odstavimo in fazo A počasi dodajamo fazi B. Med dodajanjem ves čas mešamo.

Ko se obe sestavini združita v kremo in ko dosežemo temperaturo cca 50 stopinj C, dodamo fazo C in jo dobro vmešamo v zmes.

Pomembno: Sestavini lahko segrevamo tudi do nižje temperature, vendar s tem pogosto tvegamo, da se sestavine iz faze A in faze B ne bosta dobro združili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eight − five =