Nočna krema brez emulgatorjev

41 g šipkovega olja
13 g svetlinovega olja
5 g kakavovega masla
5 g čebeljega voska
15 kapljic eteričnega olja pomaranče
10 kapljic eteričnega olja geranije
5 kapljic eteričnega olja korenja (seme)
30-50g poljubnega hidrolata (najbolje vrtnice ali sivke)

Pripomočki:

  • dve posodi,
  • pripomoček za ročno mešanje in
  • palični mešalnik (ali stepalnik z metlico, ki zmore velike hitrosti))                                                                                                                                                                                         Kakavovo maslo, čebelji vosek in obe olji stehtamo in damo v ognjevarno posodo, le to pa v večjo posodo, v katero smo do polovice nalili vodo. Masla in olja bomo tretirali v vodni kopeli toliko časa, dokler se masla ne stopijo in se vsa vsebina ne združi v homogeno maso.

Skledo odstavimo z ognja in dodamo eterična olja. Vsebino premešamo in jo prelijemo v skledo, v kateri bomo mešali s paličnim mešalnikom (tako bo tudi hitreje, ker bomo vsebino stresli v hladno posodo).

Skledo postavimo v hladilnik za 15-20 minut ali v zamrzovalno skrinjo za cca 10 minut. Če boste večkrat pogledali maslo, boste videli, da se z ohlajanjem struktura spreminja. Ko bo struktura postajala motna (ne pa trdna), je pripravljena za nadaljnji postopek.

S paličnim mešalnikom ali električno stepalno metlico začnemo mešati olja in postopoma dodajamo nekoliko pogret hidrolat (olja in hidrolat naj imajo približno enako temperaturo).

Hidrolat dodajamo toliko časa, dokler krema ne doseže želene konsistence oz. gostote.

Hranimo v kozmetičnem lončku s pokrovom. Uporabimo v roku 1. meseca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

19 − fourteen =