Krema proti gubam

Faza A (29%)

5% korenčkovega macerata

8% avokadovega olja

8% frakcioniranega kokosovega olja

8% emulgatorja Olivem 1000

Faza B (68%)

36% + 7% vode ali mineralne vode (brez CO2)

25 % hidrolata vrtnice

Faza C (3%)

1 % Koencima Q10

0,4% hialuronske kisline z nizko molekulsko maso (vmešamo jo v 7% vode iz faze B)

0,5 – 0,8% poljubnega eteričnega olja ali druge dišave

0,6 – 1 % konzervansa Cosgard (% konzervansa je odvisen od tega, kaj bomo uporabili v fazi B. Če uporabimo samo hidrolat, ki že vsebuje konzervans, potem konzervansa ni potrebno dodajati oz. zelo malo).

Fazo A in fazo B segrevamo v ločenih posodah do temperature cca 70 stopinj C.

7% vode iz faze A odmerimo v manjšo posodo in vanjo zamešamo hialuronsko kislino in, v primeru, da imamo vodotopen koencim Q10, tudi njega (najbolje, da to naredimo kakšno uro pred začetkom izdelave kreme). Če imamo oljno raztopino koencima Q10, ga vmešamo na koncu.

Posodi s fazo A in B odstavimo in fazo A počasi dodajamo fazi B. Med dodajanjem ves čas mešamo.

Ko se obe sestavini združita v kremo in ko dosežemo temperaturo cca 50 stopinj C, dodamo fazo C in jo dobro vmešamo v zmes. Dodamo tudi vodo s hiluronsko kislino in koencimom.

Pomembno: Sestavini lahko segrevamo tudi do nižje temperature, vendar s tem pogosto tvegamo, da se sestavine iz faze A in faze B ne bosta dobro združili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

8 + fourteen =