urea

Urea

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Urea mehča kožo, izboljša njeno elastičnost, ohranja vlago v koži in pomaga koži sami uravnavati vlažnost.

1.80

Počisti
Šifra: urea
INCI:Urea
Opis izdelka:

Naj se sliši še tako neokusno (ker gre za sečnino), vendar je urea izredno pomembna kozmetična sestvina, ki je nepogrešljiva v hidratantnih izdelkih. Urea nase veže vodo in z njo oskrbuje kožo.   Ima izjemne vlažilne sposobnosti, hkrati pa lahko deluje kot piling in kot sredstvo z antimikrobnimi sposobnostmi.

Urea je pogosta sestavina v vlažilnih kozmetičnih izdelkih, vendar je ne odlikuje samo ta lastnost – dodajajo jo tudi kot aktivno učinkovino v izdelke namenjene zdravljenju dermatitisa. Urea namreč mehča kožo, izboljša njeno elastičnost, ohranja vlago v koži in pomaga koži sami uravnavati vlažnost.

V terapevtske namene so sečnino uporabljali že v 30. letih prejšnjega stoletja.  S kremami in mazili z dodano ureo so zdravili ekceme in odpravljali težave zaradi suhe kože.  V 60. letih prejšnjega stoletja pa so ji pripisali še večjo vlogo pri zdravljenju nevrodermitisa, psoriaze, ekcemov in trdovratne srbečice (posledica prekomerne izsušitve kože). Danes pa se jo poleg uporabe v terapevtske namene, uporablja tudi v kozmetičnih izdelkih. Poleg tega, da urea nase veže vodo (obenem pa koži pomaga ohranjati njeno lastno vlažnost), pospešuje tudi penetracijo, deluje keratoplastično (spodbuja regeneracijo) in keratolično (mehčalno), antibakterijsko, pomirja srbenje,…

V kozmetične izdelke lahko ureo dodamo 2-5 % glede na težo ostalih sestavin, za poroženelo in zelo izsušeno kožo pa do 10 % glede na težo ostalih sestavin.

Urea je občutljiva na višje temperature, zato je ne segrevajte (dodajte jo proti koncu procesa).

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

25g, 50g, 100g, 200g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.