svilene ami

Svilene aminokisline, tekoče

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Priporočena uporaba: 1.0% – 5.0%

2.90

Počisti
Šifra: svilene-aminokisline-tekoce
INCI:Aqua, Silk Amino Acids, Lactobacillus Ferment
Opis izdelka:

Svilene aminokisline so kvalitetno očiščena naravna svila, obdelana tako, da ohranja prvotno fizično strukturo in kemično sestavo svile. To so 100% naravne aminokisline iz svile, v obliki finega praška. Ta izdelek je enostaven za uporabo, saj se dobro povezuje z eteričnimi olji, dišečimi olji, barvami in osnovnimi materiali, ki se uporabljajo pri negi kože in las. Prav tako je stabilen v številnih pH vrednostih.

Svileni dodatki – Kateri je pravi?

Svileni prah, svileni peptidi, svilene aminokisline: kateri dodatek je najboljši za vašo formulacijo? Vsi vsebujejo 18 različnih aminokislin, vsi predstavljajo 100% čisto svilo in vsi imajo kemično sestavo, ki je zelo blizu človeški koži in las, zaradi česar so čudovit vir hranil, ki izjemno negujejo našo kožo.

Razlika je v velikosti delcev, ki vplivajo na topnost v vodi in na to kako globoko lahko prodre v lase in kožo. Globlje kot prodre, večje so terapevtske lastnosti. Po drugi strani, pa se bodo zaradi prodiranja v globlje plasti kože izgubil prijeten videz, svilnat občutek na površini kože in terapevtsko delovanje na povrhnjici..

Kakšni so delci svile v prahu, svilenih peptidov in svilenih aminokislin?

Razvrstimo jih po vrsti, glede na velikost delcev (od največjih do najmaanjših):

  1. Svila v prahu

  2. Svileni peptidi

  3. Svilene aminokisline

Svila v prahu ima od vseh treh oblik svile največje delce. Pomaga ohranjati površinsko elastičnost kože in las ter daje občutek mehkosti in gladkosti kozmetičnih izdelkov in po uporabi tudi kože in las. V luksuznih kozmetičnih izdelkih jo najdemo v trdih milih, šamponih, regeneratorjih, kremah in dekorativni kozmetiki (tekoči in suhi pudri za obraz, senčila za oči, rdečila za ustnice). V kozmetične izdelke jo dodamo v končni fazi. (Topna je v oljih.)

Svileni peptidi imajo manjše delce od svile v prahu. Imajo boljšo topnost, delci pa lahko prodrejo v kožo in lase, s čimer dosežejo terapevtsko učinkovanje na globlje plasti kože. Po drugi strani pa s svilenimi peptidi dosežemo manj sijaja in površinske gladkosti kot če bi izdelku dodali svilo v prahu. Poleg drugih prednosti svileni peptidi vnašajo in ohranjajo vlago, ščitijo kožo pred dehidracijo, poživijo ton kože, zmanjšajo gube, ohranjajo kožna tkiva vlažna in dajejo gladek in svilnat občutek.

Svilene aminokisline imajo še manjše delce od svilenih peptidov in prodrejo še globlje. Svilene aminokisline so v bistvu naravni vodotopni glikoproteini, ekstrahirani iz surove svile. Zaradi prisotnosti velikih količin serina veljajo za izjemnega vlažilca. Serin tvori zaščitno plast na koži in je odgovoren za gladko teksturo, podobno svileni. Vse to je posledica edinstvene lastnosti aminokislin (znanih tudi kot serin), ki jim daje sposobnost, da postanejo topni v vodi.  Na koncu še to: svilene aminokisline vsebujejo alanin, glicin in serin, ki delujejo kot proteinski stimulansi v naši koži in laseh.

Če želimo doseči celovitost, bomo morali poseči po vseh treh oblikah svile. Le na ta način bomo dosegli elastičnost in gladek občutek ter sijaj kože in las.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (ml)

, , , , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.