Evening-Primrose-Oil-Benefits

Svetlinovo olje, organsko, hladno stiskano

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

ORGANSKO, HLADNO STISKANO

Da bi pridobili 1 gram svetlinovega olja, potrebujemo več tisoč semen, ravno zaradi tega sodi med najbolj dragocena olja na svetu. Olje dveletnega svetlina se poleg široke uporabe v ljudskem zdravstvu vedno pogosteje dodaja tudi v kozmetične proizvode. Olje je rumeno-zelenkaste barve in prijetnega vonja.

5.20

Počisti
Poglej seznam želja
Šifra: svetlinovo-olje-organsko-hladno-stiskano
INCI:Oenothera Biennis
Posebne lastnosti:Organsko, hladno stiskano
Opis izdelka:

Da bi pridobili 1 gram svetlinovega olja, potrebujemo več tisoč semen, ravno zaradi tega sodi med najbolj dragocena olja na svetu.
Olje dveletnega svetlina se poleg široke uporabe v ljudskem zdravstvu vedno pogosteje dodaja tudi v kozmetične proizvode. Olje je rumeno-zelenkaste barve in prijetnega vonja. Olje je bogato z omega 6 maščobnimi kislinami, še posebej z gama-linolensko kislino, ki pomaga vzpostaviti ravnovesje kože in pripomore k njenemu pravilnemu delovanju.
Svetlinovo olje je precej suho in kratko, zato se vpije globoko v kožo in ne pušča občutka naoljenosti. Ščiti jo pred poškodbami in izgubo vlage ter jo ohranja mehko in prožno. Primerno je za vse tipe kože, še posebej pa za zrelo, suho in luskasto ter problematično kožo.
Olje pomaga pri zdravljenju številnih kožnih bolezni, uspešno se bojuje tudi z razdraženo in opečeno kožo, zato je pogosta sestavina vlažilnih losjonov. Bogato je z vitaminom E, močnim oksidantom, ki lovi proste radikale, zato je učinkovito sredstvo proti staranju kože ter jo ohranja navlaženo, čvrsto, prožno in mehko. Svetlinovo olje velja za kralja olj.

Če svetlinovo olje nameravamo uporabiti v naših recepturah, ga vedno dodamo v C fazo. Olje namreč ni odporno na visoke temperature.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (ml)

, , , , , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.