Evening-Primrose-Oil-Benefits

Svetlinovo olje, organsko, hladno stiskano

0 od 5 glede na 0 ocen kupcev
(0 ocen kupcev)|Dodaj oceno

ORGANSKO, HLADNO STISKANO

Da bi pridobili 1 gram svetlinovega olja, potrebujemo več tisoč semen, ravno zaradi tega sodi med najbolj dragocena olja na svetu. Olje dveletnega svetlina se poleg široke uporabe v ljudskem zdravstvu vedno pogosteje dodaja tudi v kozmetične proizvode. Olje je rumeno-zelenkaste barve in prijetnega vonja.

5.10€

Clear
Šifra: svetlinovo-olje-organsko-hladno-stiskano.
INCI:Oenothera Biennis
Posebne lastnosti:Organsko, hladno stiskano
Opis izdelka:

Da bi pridobili 1 gram svetlinovega olja, potrebujemo več tisoč semen, ravno zaradi tega sodi med najbolj dragocena olja na svetu.
Olje dveletnega svetlina se poleg široke uporabe v ljudskem zdravstvu vedno pogosteje dodaja tudi v kozmetične proizvode. Olje je rumeno-zelenkaste barve in prijetnega vonja. Olje je bogato z omega 6 maščobnimi kislinami, še posebej z gama-linolensko kislino, ki pomaga vzpostaviti ravnovesje kože in pripomore k njenemu pravilnemu delovanju.
Svetlinovo olje je precej suho in kratko, zato se vpije globoko v kožo in ne pušča občutka naoljenosti. Ščiti jo pred poškodbami in izgubo vlage ter jo ohranja mehko in prožno. Primerno je za vse tipe kože, še posebej pa za zrelo, suho in luskasto ter problematično kožo.
Olje pomaga pri zdravljenju številnih kožnih bolezni, uspešno se bojuje tudi z razdraženo in opečeno kožo, zato je pogosta sestavina vlažilnih losjonov. Bogato je z vitaminom E, močnim oksidantom, ki lovi proste radikale, zato je učinkovito sredstvo proti staranju kože ter jo ohranja navlaženo, čvrsto, prožno in mehko. Svetlinovo olje velja za kralja olj.

Če svetlinovo olje nameravamo uporabiti v naših recepturah, ga vedno dodamo v C fazo. Olje namreč ni odporno na visoke temperature.

Dodatne informacije

Količina (ml)

50ml, 100ml, 100ml – Steklena Embalaža, 200ml, 250ml – Steklena Embalaža, 500ml, 1000ml

Ocene uporabnikov

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko ocenijo izdelek.