lovorjevo-olje

Olje plodov sredozemskega (navadnega) lovorja

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Za razliko od aleksandrijskega lovorja, ki nima ravno prijetnega vonja ima olje iz plodov sredozemskega lovorja prijeten zeliščni, svež in stimulativen vonj.

2.40

Počisti
Šifra: olje-plodov-navadnega-lovorja
INCI:Laurus Nobilis Fruit Oil
Posebne lastnosti:Hladno stiskano, deviško
Opis izdelka:

Olje iz lovorjevih plodov je izredno cenjeno v kozmetični industriji. Ima praktično enake lastnosti  kot olje aleksandrijskega lovorja: deluje močno antibakterijsko, čistilno, regenerativno in antioksidacijsko. Olje iz lovorjevih plodov je osnovna sestavina znanega Aleppo mila, ki je namenjeno odpravljanju dežav s kožo in lasmi. Olje iz plodov sredozemskega lovorja je odličen pomočnik pri odpravljanju težav zaradi aken, suhe kože, ekcemov, izpuščajev, prhljaja, glivičnih okužb.

Izredno dobro se tudi obnese kot maska za lase (lahko ga dodamo tudi v šampone), saj stimulira lasišče, preprečuje nastanek prhljaja in povrne lesk izsušenim, mastnim in poškodovanim lasem.

Poleg tega učinkovito pospešuje prekrvavitev tkiva, zato je dobrodošlo v masažnih oljih, lahko pa ga uporabimo tudi samostojnega, tako za masažo kot tudi za regeneracijo poškodb zaradi opeklin, otrdelosti sklepov ter športnih poškodb.

Najopaznejša razlika med oljem aleksandrijskega lovorja in oljem iz plodov sredozemskega lovorja je v vonju.  Obe olji sta temno zelene barve in zelo gosti,  pri nižjih temperaturah pa se še dodatno zgostita.

Za razliko od aleksandrijskega lovorja, ki ima rahlo neprijeten vonj ima olje iz plodov sredozemskega lovorja prijeten zeliščni, svež in stimulativen vonj.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (ml)

, , , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.