Gliceril kaprilat je naravni vlažilec na rastlinski osnovi, ki poleg funkcije vlažilca opravlja tudi funkcijo uničevalca bakterij in gliv kvasovk, zato ga lahko uporabimo tudi kot konzervans. Gliceril kaprilat pri nizkih koncentracijah deluje tudi kot ko-emulgator.
Topnost: v oljih
Tališče: 25-27 stopinj C.
pH delovanja: 4,0-7,0 (še preden dodamo gliceril kaprilat izmerimo vrednost pH vrednost, ki naj bo nižja od 7)
Uporabna koncentracija: 0,3-1 %
pH delovanja:4,0-7,0
Učinkovitost proti različnim tipom mikrorganizmov:
Gram+ bakterije: +++
Gram- bakterije: +++
Kvasovke: +++
Plesni: ++
– kot konzervans (0,3-0,5%)
– kot vlažilec in zmehčevalec: cca 0,5-1,0%
– emulgator v kopalnih oljih in maslu 8-10%
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.