cinnamon-powder-sticks

Cimet, eterično olje (skorja)

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Tradicionalno se je uporabljalo kot afrodizijak in kot dodatek mazilom ter dišavam.

4.10

Počisti
Šifra: etericno-olje-cimetove-skorje
INCI:Cinnamomum zeylanicum
Opis izdelka:

Poreklo: Indija

Eterično olje cimeta je eno izmed najstarejših olj v zgodovini človeštva. Tradicionalno se je uporabljalo kot afrodizijak in kot dodatek mazilom ter dišavam. Danes se ga uporablja pretežno v kozmetični in prehranski industriji ter v bio vrtnarjenju (več o tem preberite na http://rastline.mojforum.si/rastline-about7525.html ).

Eterično olje cimetove skorje greje, zato je skoraj nepogrešljivo v masažnih oljih, mazilih, losjonih, kremah in drugih pripravkih za izboljšanje cirkulacije, sanacijo bolečih mišic in sklepov ali za blažitev težav zaradi artritisa in revme. Ni pa to edina korist, ki naj jo ponuja to dragoceno olje. Eterično olje cimeta je odličen pomočnik v času gripe in prehladov (odpira dihalne poti in deluje razkuževalno, torej ubija viruse), zato ga lahko vključimo v vse kozmetične formulacije: pripravki za nego ustne votline, lasišča in las, kože.  Omeniti je potrebno še njegovo izredno učinkovitost pri odpravljanju težav zaradi mastne, nečiste oz. aknaste kože.

Olje je dražino, zato ga je treba uporabljati zelo pazljivo. Priporočamo koncentracijo do 0,05 %. Nosečnice in doječe matere, dojenčki in otroci ter tisti, ki imajo občutljivo kožo naj se eteričnemu olju cimetove skorje raje izognejo.

Eterično olje cimeta deluje antikoagulacijsko (preprečuje strjevanje krvi).

Eterično olje cimetove skorje …

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (ml)

, , , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.