Aktivna učinkovina za kozmetične izdelke, ki delujejo kot antioksidant, zmanjšujejo videz starostnih peg oz. pigmentacije, ki nastane s staranjem kože.
Lastnosti
- topna v vodi,
- učinkovit antioksidant,
- zavira tvorbo melanina in tirozinaze,
- zmanjšuje pojav pegic , starostnih madežev, pigmentacije in jetrnih lis,
- krepi celično aktivnost,
- pomaga vzpostaviti enakomeren ten kože.Aplikacija, uporaba
- kojinsko kislino lahko vključimo v formulacijo kateregakoli kozmetičnega izdelka za aktivno nego kože (kreme, losjoni, geli, serumi, mila,…).
- Za obsežne kožne pigmentacijske motnje obraza in telesa
- upoštevajte, da se pri izpostavljenosti zraku ali sončni svetlobi postopoma obarva rjavo in izgubi svojo učinkovitost,
- priporočeni odmerek 0,2-1% za izdelek, ki ostane na koži in do 3% pri kratkoročni negi (priporočljivo le pod vodstvom dermatologa) ter izdelkih, ki se izperejo,
- kojinsko kislino dodamo v 3. fazi (v fazi ohlajanja) ali
- dodamo v vodno fazo pri manj kot 40 °C (lahko oksidira in izgubi del svoje dejavnosti, če jo damo v vročo vodo)Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru, zaščiteno pred svetlobo
Ko kojično kislino nanesemo na kožo, kemične sestavine v kislini začnejo vplivati na melanocite, posledično se zmanjša proizvodnja melanina.
S kojično kislino lahko dosežemo:
- enakomernejšo polt na obrazu
- bledenje pigmentnih madežev
- bolj sijočo polt
- odstranitev odvečnih odmrlih kožnih celic.
Kdaj bodo vidni uspešni rezultati je odvisno od vsakega posameznika. Prvo izboljšanje je običajno vidno že po treh tednih do meseca dni. Včasih je potrebno nadaljevati tja do tri mesece, da izginejo vsi kožni madeži.
Varnost kojične kisline
Kojična kislina velja za bolj nežno sestavino, vendar se lahko kljub temu lahko pri občutljivi koži pojavi rahlo srbenje ali rahla rdečica. Slabost te kisline je njena obstojnost – če je dlje časa izpostavljena zraku ali svetlobi se rahlo obarva in izgubi učinkovitost. Zato je izdelek , ki vsebuje kojično kislino smiselno hraniti v brezzračnih črpalkah in jo uporabiti samo ponoči.
Opozorilo: lahko povzroči draženje na občutljivi koži, še posebej, če se uporablja v večjem odmerku in dolgo časa; kozmetična uporaba


Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.