aha-and-bha1

AHA sadne kisline (56%)

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

AHA sadne kisline lahko uporabljamo samo od  jeseni do pomladi, ker zelo stanjša kožo in lahko ob izpostavljenosti soncu poškoduje povrhnjico. Po intenzivnejšem tretmaju svetujemo uporabo kreme z zaščitnim faktorjem (tudi pozimi).

2.20

Počisti
Šifra: aha-sadne-kisline
INCI:Pyrus malus, Citrus medica limonum, Vaccinium myrtillus, Saccharum officinarum, Vitis vinifera, Propylene Glycol, Aqua, Lactic acid, Citric acid, Glycolic acid, Malic acid, Tartaric acid
Opis izdelka:

Kleopatrina čudovita polt je bila posledica kopanja v kislem mleku, ki je bogato z mlečno kislino. Dame francoskega dvora so si v kožo vtirale usedlino iz vinskih sodov, ki je bogata s tartarno kislino (vinski kamen). Polinezijke so si mehčale kožo s pripravki iz sladkornega trsa in sadnih sokov. Vsem tem starodavnim lepotilnim sredstvom je skupno to, da vsebujejo alfa-hidroksi kisline (AHA), beta-hidroksi kisline (BHA) ter druge naravne snovi, ki prispevajo k lepšemu in mlajšemu videzu kože.

Naravne sadne kisline so odlične za kožo. Pomagajo hitreje oluščiti odmrle kožne celice, zgladiti drobne gubice in upočasniti staranje kože. AHA kisline so glavna sestavina sadnih kislin. Sadne kisline niso topne v maščobi, zato ne morejo prodreti v pore in delujejo zgolj površinsko. Uporabljamo jih zmerno in skrajno previdno. Od pozne pomladi do zgodnje jeseni jih praviloma ne uporabljamo, ker je koža po uporabi občutljiva na sonce. Je pa idealen dodatek kozmetičnim izdelkom v obdobju po daljši izpostavljenosti soncu.

AHA kisline so izjemno uspešne pri tretmajih proti staranju kože. AHA kisline so med drugim tudi izjemni vlažilci. Običajni vlažilci za zaščito kože pred izgubo vlage na koži ustvarijo nekakšno pregrado, AHA kisline pa kožo vlažijo od znotraj navzven.

AHA kisline so tudi naravni luščilci kože. Naša koža se nenehno obnavlja z naravnim procesom: delitev celic, selitev celic do površja kože in končno odstranjevanje odmrlih celic ali luščenje (ta proces se s staranjem kože upočasnjuje). Ko se odmrle celice nalagajo v zunanjem kožnem sloju, postane koža bleda, groba in pogosto presušena, obenem pa začnejo intenzivno nastajati gubice, gube in neenakomerna pigmentacija. AHA kisline povzročijo hitrejše odstranjevanje odmrlih kožnih celic, rezultat pa je izboljšan izgled gubic, gub in tonusa kože.

Običajno se jo dodaja izdelkom za mehčanje grobe in suhe kože, blaženje poškodb zaradi delovanja UV-žarkov, blaženje posledic pigmentniranja kože, saj je po uporabi teh izdelkov koža bolj prožna, napeta in gladka. Takšnih izdelkov ne smemo uporabljati predolgo, ker bi se po dolgotrajni uporabi koža preveč stanjšala.

Uporaba na 0,5-1% v izdelkih za dnevno nego in med 5-15% za bolj intenzivno nego (posebni tretmaji).

Dodamo jo lahko v kreme za dnevno ali nočno nego, izdelke proti staranju, losjone, serume, tonerje, pripravke za piling, maske za lase, revitalizacijske losjone za telo, gele in šampone. Ne smemo je dodajati  izdelkom, ki vsebujejo samo olja.
AHA sadne kisline lahko uporabljamo samo od  jeseni do pomladi, ker zelo stanjša kožo in lahko ob izpostavljenosti soncu poškoduje povrhnjico. Po intenzivnejšem tretmaju svetujemo uporabo kreme z zaščitnim faktorjem (tudi pozimi).
Topnost: v vodi (dodamo jo v C fazo pri temperaturi nižji od 40 ° C)

pH vrednost 1,5-2,4

 

Dodatne informacije

Teža 50 g
Količina (ml)

, , , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.