L-Ascorbic-Acid-100-Pure-Food-Grade

Vitamin C (askorbil palmitat)

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Vitamin C je najpomembnejši vodotopni antioksidant, pomemben pri sintezi kolagena. Osnovo vitamina C predstavlja askorbinska kislina, ki lovi proste radikale in jih nevtralizira.

2.90

Počisti
Poglej seznam želja
Šifra: 4916
Kategorija:
INCI:Ascorbyl palmitate
Opis izdelka:

Vitamin C je najpomembnejši antioksidant, pomemben pri sintezi kolagena. Osnovo vitamina C predstavlja askorbinska kislina, ki lovi proste radikale in jih nevtralizira.

Kozmetičnim izdelkom se vitamin C dodaja kot aktivno učinkovino in kot sredstvo, ki ščiti pred oksidacijo (predvsem maščob). Kot aktivna učinkovina vitamin C odlično sodeluje pri sintezi kolagena, lovi proste radikale, ki so največji krivci za poškodbe kožnih celic (in razvoj gub). Ko vitamin C prodre v kožo, zavira nastajanje gub in izboljša teksturo kože.

Oblika vitamina C, ki je primeren za kozmetične izdelke z daljšim rokom trajanja od 30 minut :), je vitamin C, askorbil palmitat – derivat askorbinske kisline. Askorbil palmitat je priljubljen derivat askorbinske kisline, ki je topna v maščobah. Kot takšen je sposoben prodreti v kožo in jo ščititi pred oksidacijo (zlasti v kombinaciji z vitaminom E).

Nega kože z izdelki, ki vsebujejo vitamin C izboljša videz stare in utrujene kože. Pogosto se ga dodaja v izdelke za beljenje kože oz. za poenotenje pigmenta  in starostnih peg.


Uporaba: Dodajamo ga v maščobno fazo; če se ne raztopi v celoti, vitamin C mehansko “zdrobimo” skupaj z nekaj kapljicami olja. Običajne koncentracije 0,5-4% (odvisno od namena). Uporabimo ga lahko v losjonih, kremah, izdelkih za nego kože po sončenju, šamponih, ličilih.
pH 2.1 – 2.6

Dodatne informacije

Teža 30 g
Količina (g)

10g, 25g, 50g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.