Dnevna krema z oljem grozdnih pešk

Faza A (37%)

10% vanilijevega macerata

10% olja grozdnih pešk

10% olja makadamije

7% emulgatorja Olivem 1000

Faza B (60%)

55% vode, mineralne vode ali hidrolata

5 % glicerina

Faza C (3%)

1 % vitamina E

0,5 – 0,9 % poljubnega eteričnega olja ali druge dišave

0,6 – 1 % konzervansa Cosgard (% konzervansa je odvisen od tega, kaj bomo uporabili v fazi B. Če uporabimo hidrolat, ki že vsebuje konzervans, potem konzervansa ni potrebno dodajati oz. zelo malo)

Postopek izdelave je vedno enak. Fazo A in fazo B segrevamo v ločenih posodah do temperature cca 70 stopinj C. Posodi odstavimo in fazo A počasi dodajamo fazi B. Med dodajanjem ves čas mešamo.

Ko se obe sestavini združita v kremo in ko dosežemo temperaturo cca 50 stopinj C, dodamo fazo C in jo dobro vmešamo v zmes.

Pomembno: Sestavini lahko segrevamo tudi do nižje temperature, vendar s tem pogosto tvegamo, da se sestavine iz faze A in faze B ne bosta dobro združili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sixteen − eleven =