Dnevna krema z oljem grozdnih pešk
Faza A (37%)
10% vanilijevega macerata
10% olja grozdnih pešk
10% olja makadamije
7% emulgatorja Olivem 1000
Faza B (60%)
55% vode, mineralne vode ali hidrolata
5 % glicerina
Faza C (3%)
1 % vitamina E
0,5 – 0,9 % poljubnega eteričnega olja ali druge dišave
0,6 – 1 % konzervansa Cosgard (% konzervansa je odvisen od tega, kaj bomo uporabili v fazi B. Če uporabimo hidrolat, ki že vsebuje konzervans, potem konzervansa ni potrebno dodajati oz. zelo malo)
Postopek izdelave je vedno enak. Fazo A in fazo B segrevamo v ločenih posodah do temperature cca 70 stopinj C. Posodi odstavimo in fazo A počasi dodajamo fazi B. Med dodajanjem ves čas mešamo.
Ko se obe sestavini združita v kremo in ko dosežemo temperaturo cca 50 stopinj C, dodamo fazo C in jo dobro vmešamo v zmes.
Pomembno: Sestavini lahko segrevamo tudi do nižje temperature, vendar s tem pogosto tvegamo, da se sestavine iz faze A in faze B ne bosta dobro združili.