zmajeva kri v granulah

Zmajeva kri v granulah (koščkih)

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Vonj, ki ga proizvaja goreča smola zmajeve krvi, je precej edinstven in presenetljivo izzivalen.

3.10

Počisti
Šifra: zmajeva-kri-v-granulah-kosckih
INCI:Croton Lechleri Resin Powder
Opis izdelka:

 Iz zarez v skorji priteče krvavo rdeča smola, ki se na zraku posuši. Zmajevo kri tradicionalno imenujejo Sangre de Drago ali Sangre de Grado, uporabljajo jo pa za vse vrste težav s kožo: za sanacijo vreznin, ugrizov, opeklin, pikov, izpuščajev odrgnin, ran…
Zmajeva kri vsebuje širok spekter naravnih spojin, ki so bile dobro raziskane in za katere so bile narejene številne študije. Bogata z zaščitnimi antioksidanti, fenoli in številnimi spojinami, ki ugodno delujejo na vnetja, uničujejo bakterije, viruse in glivice.

Znanstveno ime zmajeve krvi je Croton Lechleri, njegove sestavine pa imenujejo SP-303. Zmajevo kri zasledimo v številnih kozmetičnih pripravkih:  v pripravkih za zdravljenje kolere, sindrom razdražljivega črevesja, virusne okužbe dihal in žrela, za sanacijo kožnih razjed, krvavitev, vnetij, oteklin, zlomov, krvavitev dlesni, hemoroidov, ran, pikovi insektov, ekcemov, hepatitisa ali v tonikih za vsakodnevno nego kože.
Smola zmajeve krvi je intenzivno rdeče barve in z značilno in prijetno aromo.

Za zmajevo kri ni posebnih opozoril glede uporabe, ker pa je to močno aktivna snov, priporočamo zmerno uporabo. Dodamo jo lahko v tonike, emulzije, kreme, mazila, šampone, tekoča in trda mila, pudre za telo, balzame…
Priporočena uporaba: 0,1-2% neposredno v končni izdelek ali (bolj priporočljivo) 2-5% kot predhodno pripravljeno raztopino.

Topnost: topna v olju

Vonj, ki ga proizvaja goreča smola zmajeve krvi, je precej edinstven in presenetljivo izzivalen.

 

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

5g, 10g, 25g, 50g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.