Stearinska kislina je naravna maščobna kislina, izdelana iz rastlinskih olj, ki ima v izdelkih za osebno nego vlogo koemulgatorja, zgoščevalca in stabilizatorja. Nežno plašči kožo z zaščitnim slojem in upočasnjuje njeno izsuševanje. Uporabimo jo lahko za izdelavo krem, losjonov, balzamov, šamponov,… Če jo dodamo doma izdelanim milom (ne več kot 2 – 5 procentov glede na končno težo izdelka) bodo mila postala trša, pena bolj kremasta, milom pa bomo s tem podaljšali življenjsko dobo (stearinska kislina je odporna na žarkost).
Stearinska kislina je topna v maščobah, tališče pa ima pri približno 70 stopinjah Celzija. Pri izdelavi izdelkov za osebno nego jo je priporočljivo raztopiti v manjši količini maščobe in šele nato dodati preostala olja.
Stearinska kislina je v obliki trdnih, voskastih, mikro perlic ali lusk.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.