baking-soda-sodium-bicarbonate1

Soda bikarbona, farmacevtsko čista

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Soda bikarbona (farmacevtsko čista) je ena izmed tistih stvari, ki bi morale biti ne le v vsakem domu, temveč v vseh prostorih vsakega doma.

1.90

Počisti
Šifra: soda-bikarbona-farmacevtsko-cista
INCI:Sodium Bicarbonate
Opis izdelka:

Soda bikarbona (farmacevtsko čista) je ena izmed tistih stvari, ki bi morale biti ne le v vsakem domu, temveč v vseh prostorih vsakega doma.

  • Sodo bikarbono lahko uporbimo  za sproščujočo kopel, ki bo omehčala in zgladila našo kožo, (raztopimo polovico skodelice sode bikarbone v kadi).
  • za kopel proti trdi koži na stopalih raztopimo 2 žlici sode bikarbone v topli vodi (odmrlo kožo mehansko odstranimo).
  • Za čiste in bele zobe ter svež zadah navlažimo zobno ščetko in jo potisnemo v kupček sode bikarbone. Na takšno ščetko dodamo  običajno zobno pasto. Za čiščenje zob bo 1- 2x na teden ravno prav. Ob prepogosti uporabi bi soda lahko poškodovala zobe  (predvsem pri tistih, ki imajo šibkejšo sklenino).
  • Pripravimo lahko parno kopel za obraz. V manjšo skledo ali dovolj veliko posodo, v katero bi lahko potopili cel obraz, natočimo vrelo vodo in dodamo zvrhano jušno žlico sode bikarbone. Sklonimo se nad skledo in pokrijemo glavo z brisačo. Takšna kopel je odlična ne le za odpiranje por, temveč tudi za odpiranje dihalnih poti v času prehladnih obolenj. Soda med drugim tudi  razkužuje.
  • sodo bikarbono lahko dodamo šamponu za lase. Če imamo težave z lasiščem, npr. srbeče ali pretirano mastno lasišče pa si lahko lase umijemo izključno s sodo bikarbono:   litrski kozarec za vlaganje do polovice napolnimo z vročo vodo in dodamo 3 zvrhane žlice sode bikarbone. Kozarec zapremo in dobro pretresemo, da se soda raztopi. Lase si najprej zmočimo s toplo vodo, nato pa jih postopoma (večkrat po malo)  prelivamo z raztopino sode bikarbone. Lase umivamo tako kot običajno, le da jih na koncu prelijemo še z vodo, ki smo ji dodali 5 žlic jabolčnega kisa. Kis bo odstranil morebitne ostanke sode bikarbone, lasje pa bodo lepo mehki in svilnati.
  • Sadje in zelenjava, ki jih kupujemo v trgovinah so praviloma tretirani z raznimi konzervansi, ki preprečujejo gnitje. Naj si bo solata, jabolka, peteršilj ali grozdje – v skledo natočite mlačno vodo, dodajte zvrhano žlico sode bikarbone in dobro premešajte. Sadje in zelenjavo za 10-15  minut potopite v to raztopino in vsake toliko premešajte. Soda bikarbona namreč raztaplja konzervanse (beri strupe) s katerimi je tretirana sadje in zelenjava.
  • Namesto dragih sredstev proti nastajanju vodnega kamna v gospodinjskih aparatih dodajte 1 veliko jušno žlico sode bikarbone na poln stroj perila ter 1/2 jušne žlice stroju za pomivanje posode. Sode bikarbone ne uporabljajte pri pranju svile in volne, obe sta namreč občutljivi na bazične snovi.
  • Najbolj idealno sredstvo za čiščenje kopalne kadi ali tuš kabine je soda bikarbona. Na površini – predvsem na stekleni površini – ustvari zaščito, zaradi katere se bo površina težje umazala, naslednje čiščenje bo pa bistveno bolj enostavna.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Možnosti, kako lahko uporabimo sodo bikarbono je pravzaprav neskončno. Uporabimo jo za peko kruha, pogač, peciv, (nekateri jo uporabijo pri kuhanju fižola, ker se čas kuhanja prepolovi) , z njo si razkisamo telo.  Znano je namreč, da se bolezni začnejo v in na zakisanem telesu. To velja tako za glivice na nogah (in nohtih), kot tudi za herpes na ustnicah ali prehlad.  V google iskalnik zapišite Razkisajte telo s sodo bikarbono.

Na tej povezavi boste našli 58 načinov uporabe sode bikarbone:

http://www.ognjic-logatec.si/uporabni-nasveti/58-nainov-uporabe-sode-bikarbone

Analizni certifikat

soda bikarbona coa Natural Loti

 

 

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

250g, 500g, 1000g, 5000g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.