dearskkinnn

Roza glina

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Roza glina je nežna mešanica dveh blagih glin, ki skrbi za najbolj občutljive tipe kože. Deluje pomirjevalno in nevtralno, spoštuje naravni pH kože.

2.60

Počisti
Šifra: roza-glina-3
Kategorija:
INCI:Kaolin Illite
Opis izdelka:

Roza glina je nežna mešanica dveh blagih glin, ki skrbi za najbolj občutljive tipe kože. Roza glina deluje pomirjevalno in nevtralno, spoštuje naravni pH kože ter nežno izboljšuje naravno teksturo kože. S svojimi sestavinami daje dodatno mehkobo in sijaj koži.

Glina je, zaradi številnih možnosti uporabe, ena najstarejših materialov v zgodovini človeka. Tokrat bomo preskočili možnosti uporabe v gradbeništvu, lončarstvu, zdravilstvu, …. in se osredotočili zgolj na njeno koristnost za našo kožo.

Glina deluje kot goba (je izredno hidrofilna) za vse strupe in odvečne snovi, ki se absorbirajo v in na koži. Zaradi svojih posebnih fizikalno-kemijskih lastnosti je glina sposobna razlikovati med tem kaj je za telo oz. živi organizem dobro (zdravo) in kaj slabo, zato absorbira le tiste snovi , ki jih je potrebno odstraniti.

Najbolj razširjen način uporabe gline so glinene maske, ki so namenjene intenzivnemu čiščenju, razstrupljanju in obnavljanju kože. Redna uporaba glinenih mask (s tem seveda mislimo redno in večkratno uporabo) prinaša veliko pozitivnih učinkov. Najpomembnejša sta seveda čiščenje in raztrupljanje kože, nezanemarljiv pa je tudi piling učinek in spodbujena cirkulacija.

Glina je odličen razstrupljevalec kože in s tem celotnega telesa, nase veže odvečne maščobe in toksine, kožo in telo pomirja ter blagodejno vpliva na splošno počutje.

Glino lahko dodamo doma izdelanim milom, kopalnim kroglicam, deodorantom, maskam za lase, pilingom za telo,….

Pomembno:

  • Uporabljajte glinene, steklene ali plastične posode in pribor.
  • Tekočino dodajajte postopoma (do gladke in mazljive paste) in počakajte 5 minut, da glina nabrekne.
  • Na očiščeno kožo enakomerno nanesemo tanko plast glinene paste, jo pustimo delovati 10 do 15 minut, nato pa speremo z mlačno vodo.
  • Priporočljivo jo je uporabljati enkrat do dvakrat tedensko.
  • Suho glino hranimo v zaprti leseni stekleni ali plastični posodi.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

50g, 100g, 200g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.