Sodium_Ascorbyl_Phosphate-

Natrijev askorbil fosfat (SAP)

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

3.50

Počisti
Šifra: natrijev-askorbil-fosfat-sap
Kategorija:
INCI:Sodium Ascorbyl Phosphate
Opis izdelka:

Natrijev askorbil fosfat (SAP) je v vodi topen derivat vitamina C. Je najstabilnejša oblika vitamina C, torej ne oksidira, kar našim kozmetičnim izdelkom daje dodatno stabilnost in kvaliteto.

Natrijev askorbil fosfat je stabilnejši od npr. magnezijevega askorbil fosfata (MAP), askorbil palmitata in askorbinske kisline.
Za razliko od svojega močnega, vendar oksidaciji podvrženega brata askorbinske kisline, ne mara kislega okolja in potrebuje pH približno 6-7.

Natrijev askorbil fosfat je močan antioksidant, ki učinkovito upočasni proces staranja. Njegova prednost je tudi ta, da lahko prodre v povrhnjico, obenem pa ne povzroči draženja.

SAP je aktivna sestavina, ki kožo zaščiti pred UV žarki in izboljša fotozaščitne lastnosti sončnih krem. Pripomore k preprečevanju sončnih opeklin, obenem pa zavira proizvodnjo melanina. Ravno zaradi slednje lastnosti ga vsebujejo številni kozmetični izdelki, ki so namenjeni posvetlitvi kože.

S tem pa učinkovitost oz. koristnost natrijevega askorbil sulfata še ni končana… Zaradi močnega protimikrobnega delovanja se SAP vedno pogosteje dodaja v kozmetične izdelke za nego kože, prizadete zaradi mozoljev in aken,

Priporočeno doziranje:

– za vsakodnevno nego kože: 0,2-2,0%
– v izdelkih za sončenje: 0,2-1,0
– za posvetlitev kože: 3,0-5,0 %
– v deodorantih (za preprečevanje razvoja bakterij): 0,2%
– v izdelkih proti aknam (krajši tretmaji): 5,0 %

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

5g, 10g, 25g, 50g, 100g, 250g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.