mimosa

Mimozino lubje, grobo mleto

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

2.80

Počisti
Šifra: mimozino-lubje-grobo-mleto
INCI:Mimosa Hostillis
Posebne lastnosti:Poreklo: Brazilija
Opis izdelka:

Mimozino lubje se v mehiški ljudski medicini tradicionalno uporablja za zdravljenje poškodovane povrhnjice, predvsem za spodbujanje regeneracije poškodovane kože zaradi opeklin in brazgotin. Učinkovine v mimozinem lubju imajo močno sposobnost stimulirati kožno tkivo k regeneraciji, ki naj bi se v relativno kratkem času obnovilo in uravnalo morebitno poškodovano pigmentacijo. Ravno zaradi tega jo v zadnjih nekaj letih uvrščajo med aktivne kozmetične učinkovine.

Mimozino lubje v prahu vsebuje približno 16% polifenolov (antioksidantov, ki jih najdemo v nekaterih delih rastlin), saponinov (med temi je veliko asiaticosidov, ki stimulirajo tvorbo kolagena), sterolov (gradnikov celičnih membran), alkaloidov (pomirjevalne lastnosti)…
Učinkovitost mimozinega prahu je pogojena z vrsto ekstrakta in njegovo koncentracijo. Tako za zdravljenje sončnih ali drugih opeklin ne bomo uporabili tinkture temveč poparek ali hladilno kremo oz. mazilo. Poparek oz. prevretek lahko uporabimo tudi kot vodno osnovo pri izdelavi krem, emulzij ali mleka za telo. Macerat bo vsekakor dobrodošel pri izdelavi mazil ali kot eno izmed nosilnih olj pri izdelavi izdelkov katerim dodamo tudi emulgatorje.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

10g, 25g, 50g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.