kakai

Kakai olje, organsko, hladno stiskano

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Kakaievo olje vsebuje veliko naravnega retinola, za katerega je klinično dokazano, da zmanjšuje gube, pospešuje proizvodnjo kolagena, pospešuje regeneracijo celic in obnavlja kožno tkivo, kar na videz zmanjšuje videz gub, hkrati pa ohranja kožo gladko in mehko

2.40

Počisti
Šifra: kakai-olje-organsko-hladno-stiksano
Kategorija:
INCI:Caryodendron Orinocense
Posebne lastnosti:Organsko, hladno stiskano
Opis izdelka:

Naše organsko, hladno stiskano olje kakai  pridobivajo iz zelo hranljivih oreščkov (semen) drevesa Caryodendron Orinocense, ki rastejo v gozdovih Amazonije, ob vzhodnem vznožju Andov. Trenutno velik delež olja Kakai pridobivajo iz plodov divje rastočih dreves v Braziliji, vendar zaradi vse večje priljubljenosti tega čudežnega olja in rastočega gospodarskega potenciala, vse več kmetov vzpostavlja lastne nasade kakaievih dreves .
Kakaievo olje je najbolj znano po svojih lastnostih proti staranju, kot čudežno olje za kožo. S trikrat več naravnega retinola (vitamina A) od šipkovega olja ter s 50% večjo vsebnostjo vitamina E in linolne kisline dvakrat več kot arganovo olje je kakaievo olje izredno učinkovito za kožo.

Kakaievo olje vsebuje veliko naravnega retinola, za katerega je klinično dokazano, da zmanjšuje gube, pospešuje proizvodnjo kolagena, pospešuje regeneracijo celic in obnavlja kožno tkivo, kar na videz zmanjšuje videz gub, hkrati pa ohranja kožo gladko in mehko.
Poleg tega je olje kakai bogato tudi z antioksidantom – vitaminom E, ki kožo ščiti pred škodljivimi učinki prostih radikalov, ki so glavni vzrok za staranje. Olje je bogato tudi z esencialnimi omega-6 maščobne kisline, linolno kislino, ki ji pripisujejo intenzivno negovalno in hidracijsko sposobnost.

Kakai olje se v številnih amazonskih skupnostih tradicionalno uporablja za zdravljenje različnih kožnih bolezni, vključno z aknami, ekcemi, suho kožo, luskavico, itd.

Barva: Rumena do rumeno-rjava
Aroma Tipična za nosilna olja, nekoliko oreškast
Uporaba: lahko ga uporabimo samostojno ali pa v kombinacijami z drugimi olji.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (ml)

, , , , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.