AO-OL-CA

Gotu Kola, (Centella Asiatica Extract) – macerat

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Macerat gotu kole deluje tudi ma globlje tkivo, zato se ga pogosto dodaja izdelkom za odpravo celulita in v masažna olja za ročno limfno drenažo.

3.10

Počisti
Šifra: gotu-kola-centella-asiatica-extract-50-ml
INCI:Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Gotu Kola, (Centella Asiatica Extract)
Opis izdelka:

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil 90%

Gotu Kola, (Centella Asiatica Extract), 10%

Gotu kola (Centella asiatica) je majhna, zelnata enoletnica, ki je doma v Azijskih mokriščih. V ajurvedski, tradicionalni afriški medicini in tradicionalni kitajski medicini se že stoletja uporablja kot vsestransko učinkovita zdravilna rastlina (z njo so zdravili gobavost in širok spekter drugih težav s kožo).
Izvleček Gotu kole se uporablja v prehrambeni, kozmetični in farmacevtski industriji.
Oljni macerat iz te rastline je opisan v monografijah Svetovne zdravstvene organizacije, v katerih je več priporočil za uporabo Gotu kole za hitrejše celjenje ran. Ker intenzivno regenerira kožo, je izredno dobrodošla za regeneracijo opečene in poškodovane kože ter kože poškodovane zaradi operativnih posegov (dokazano pospešuje celjenje poškodovanih tkiv in zmanjšuje brazgotinjenje). Macerat gotu kole deluje tudi na globlje tkivo, zato se ga pogosto dodaja izdelkom za odpravo celulita in v masažna olja za ročno limfno drenažo. Visoka vsebnost triterpenskih spojin pomaga pri težavah z venami in ožiljem ter hemeroidih (zunanje in v kombinaciji s tamanu oljem).

Izredno dobrodošel je tudi za nego zrele, suhe, razdražene in zgubane kože. Ena izmed njegovih dobrodođlih lastnosti je tudi stimulacija sinteze kolagen in ima močan regenerativen učinek na tkivo. V zadnjih letih je Gotu kola vedno pogosteje uporabljena zel v pripravkih za nego razdraženega lasišča in pripravkih proti izpadanju las.

Zaradi vsestranskosti se lahko ekstrakt Gotu Kole dodaja vsem kozmetičnim izdelkom. Dodamo ga lahko:

  • v anti-age izdelke in izdelke za obnovitev elastičnosti in čvrstosti kože
  • v izdelke za zmanjšanje in odpravo celulita
  • v izdelke za toniranje in stimulacijo nastajanja kolagena
  • v izdelke za učvrstitev žil in ven (ki so vidne)
  • v izdelke namenjene negi kože, na kateri so vidne kapilare (tudi rdečica na obrazu)
  • v izdelke za regeneracijo kože po operacijah (preprečuje brazgotinjenje)
  • v izdelke namenjene negi opečene ali poškodovane kože
  • v izdelke a nego razdraženegaa lasišča
  • v izdelke za vsakodnevno nego.

Uporaba:

V čimbolj ohlajeno oljno fazo dodamo od 10-50% macerata. Dokazano je, da pospeši celjenje poškodovanih tkiv in zmanjša brazgotinjenje. V primeru večjih težav lahko macerat uporabimo tudi samostojnega.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (ml)

, , , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.