diatomejska zemlja

Diatomejska zemlja

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Zaradi njene posebne mikroskopske oblike, ki omogoča izjemno vpojnost in rahlo grobost (abrazivnost) se vedno pogosteje uporablja tudi v kozmetičnih izdelkih.

2.10

Počisti
Šifra: diatomejska-zemlja
Kategoriji: ,
INCI:Diatomaceous earth
Opis izdelka:

Beseda »diatomejska« izhaja iz besede »diatom«, kar pomeni enocelični organizem. Diatomejska zemlja so kremenčasta ogrodja starodavnih alg, ki jih danes najdemo v obliki finega, belega do rumenkasto oker, kremenastega sedimenta, imenovanega diatomit. Nastajala je milijone let s fosiliziranjem ogromnega števila kremenčastih alg na dnu jezer in oceanov. Sedimentne diatomov danes najdemo na teh osušenih območjih.

Tipična sestava diatomejske zemlje je 80-95% silicijevega dioksida, 2-4% aluminijev oksid, 0,5-2 železov oksid z ostalimi elementi v sledeh. Z večanjem vsebnosti silicijevega dioksida se veča tudi njena moč.  Ravno zaradi svoje sestave ima v slovenskem jeziku poimenovanje – kremenka. Zasledite jo lahko še pod imeni, kot je silicijeva prst, diatomejska prst, , diatomaceou earth (ang.) itd.

Zaradi njene posebne mikroskopske oblike, ki omogoča izjemno vpojnost in rahlo grobost (abrazivnost) se vedno pogosteje uporablja tudi v kozmetičnih izdelkih. Najdemo jo v zobnih pastah, dezodorantih, milih, peelingih, maskah za obraz za mastno kožo (vpija maščobo),…

Naša diatomejska zemlja je čisti prehranski razred (100% naravna in nespremenjena), izjemno selektivno izkopana in zmleta.

Maska za obraz:

Prah diatomejske zemlje zmešajte z vodo v gosto pasto . Na obrazu pustite delovati 15 min, nato sperite z mlačno vodo. Zelo učinkovita je pri mastni koži, aknah in mozoljih.

Zanimivosti:

Pri manjših urezninah in poškodbah bomo z diatomejsko zemljo hitro zaustavili krvavenje, če jo posipamo po rani.

Doma se lahko diatomejska zemlja uporablja še na vrtu za izboljševanje mineralne strukture zemlje, za izsuševanje prostorov (nase veže vlago), odstranjevanje neprijetnih vonjav iz prostora, odstranjevanje oljnih madežev, itd… Vrtnarji pa jo uporabljajo za odganjanje škodljivcev iz vrta, saj diatomejska zemlja tako močno vpija vlago, da v primeru, da pride v stik z žuželkami pri njih povzroči dehidracijo.

 

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

50g, 100g, 250g, 500g, 1000g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.