ciklometikon

Ciklometikon

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Ciklometikon je hlapljivo silikonsko olje brez barve in vonja, ki se uporablja v izdelkih za lase in nego kože.

2.60

Počisti
Šifra: ciklometikon
INCI:Cyclomethicone
Opis izdelka:

Ciklometikon je hlapljivo silikonsko olje brez barve in vonja, ki se uporablja v izdelkih za lase in nego kože. Je nepolaren in netopljiv v vodi, kljub temu pa je nemasten. Zaradi velikosti molekul se v kožo ne vpije, temveč ostane na povrhnjici kože. Čistemu (90%) lahko dodamo nekaj kapljic eteričnega ali parfumskega olja (10%) in ustvarimo parfum, lahko pa ga tudi vključimo v recepturo za najljubšo kremo, losjon, sprej, masko ali balzam za lase. Izdelku oz. koži in lasem ne bo dodal dodatne vrednosti, bo pa poskrbel, da bo koža delovala svilnata in „polna“, lasje pa bleščeči in bolj gladki, predvsem pa jih bomo lažje razčesali.Izhlapi hitro in pusti malo ostankov na koži ali v laseh.
Nekatere dišave niso z
družljive s ciklometikonom, zato naredimo preizkus: enemu mililitru ciklometikona dodamo kapljico dišave. Krepko pretresemo. Če se sestavini ne ločita, je dišava združljiva s ciklometikonom.

Uporabljajte v dobro prezračevanih prostorih.

Priporočena uporaba: 0,1%- 80%.

Izdelki v katere lahko dodamo ciklometikon: deodoranti, spreji za telo na oljni osnovi, masla za telo, maske, balzami in spreji za lase, šminke, masažna olja, kreme, losjoni…

Topnost: v oljih

V kreme, emulzije, balzame za lase… ga dodamo v C fazo.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (ml)

, , , , , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.