Juniper twig with berries

Brinove jagode

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Posušene brinove jagode, ekološki izdelek

1.30

Počisti
Šifra: brinove-jagode
INCI:Juniperus communis
Opis izdelka:

Veliko rastlin vsebuje snovi, za katere je znano, da delujejo proti bakterijam. Modrost narave je prevelika, da bi jo zajeli v naše pojmovanje sveta. Lahko pa modrost narave s hvaležnostjo sprejmemo in s spoštovanjem izkoristimo za svoje zdravje. Naravni antibiotiki učinkovito delujejo proti bakterijam, ob tem pa ne prizadenejo napadenega tkiva in koristnih bakterij.

Brinove jagode, ekološke

Egipčani so brin uporabljali v procesu mumifikacije, stari Grki so se z njim branili proti epidemijam; staroselci Severne Amerike so s čajem narejenim iz iglic brina lajšali artritične tegobe in probleme urinarnega trakta.

 

Kako lahko uporabimo brinove jagode (iz zakladnice naših babic)

Tinktura: plodove na soncu namakamo v žganju ali alkoholu in dobimo Tincturo Juniperik ki je priljubljeno ljudsko zdravilo za pokvarjen želodec, bronhialni katar, astmo, bolezni ledvic in mehurja, protin, ishias in revmatizem; pri zadnjih treh boleznih ga uporabimo kot vtiralo.

Čaj: uporabimo dvojno ali celo trojno količino brinovih jagod, kot bi jih uporabili za običajen čaj. plodovi naj vrejo v vodi nekaj minut, nato čaj precedimo in ga uporabimo za sedeče (v primeru vaginalnih težav) kopeli ali pri prehladnih obolenjih. Lahko ga uporabimo v inhalatorju ali v izparilniku. Lahko ga, če imamo domačo savno, uporabimo za polivanje po kamnih…. Dim brinovih jagod lahko vdihavamo pri zobobolu, zmečkane jagode pa namažemo na čelo pri glavobolu ali migreni.

Mazilo: iz zelenih zmečkanih jagod ali iz predhodno namočenih posušenih jagod pripravimo mazilo proti srbečici, lišajem, kožnim izpuščajem, oteklinam in čirom.

Macerat: izbranemu nosilnemu olju ali maslu dodamo brinove jagode in jih cca 2 uri tretiramo v nežni parni kopeli. Olje nalijemo v steklenice oz. maslo v posodice. Uporabljamo za enake namene kot mazilo.

 

Nosečnice naj se uporabi brinovih jagod izognejo.

Upoštevajoč slovensko zakonodajo ne smemo reklamirati zdravilnih učinkov zelišč. Več o zdravilnih učinkih zelišč si preberite na spletu.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

10g, 50g, 100g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.