aktivirano oglje

Aktivirano oglje

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Aktivirano oglje je v obliki izredno finega prahu. Primerno je tako za filtracijo pitne vode kot tudi kot dodatek kozmetičnim izdelkom ali pa za čiščenje zob…

4.90

Počisti
Šifra: aktivirano-oglje
INCI:Activated Charcoal
Opis izdelka:

Aktivirano (aktivno) oglje je 100% ogljik obdelan s posebnimi mehanskimi in termičnimi postopki, ki povzročijo, da oglje postane sposobno (porozno) vezati nase delce v mnogokratniku svoje teže.

Naše oglje je v obliki izredno finega prahu. Primerno je za filtracijo pitne vode, kot dodatek kozmetičnim izdelkom, za obrazne maske,  za čiščenje zob…

Oglje, zaradi intenzivne črne barve, sicer ni najbolj priljubljena kozmetična sestavina, vendar bi morala biti. Ima namreč izredno moč absorbcije težkih kovin in vseh toksinov, obenem pa kožo razmaščuje tako, da vpije višek kožne maščobe. Če ga boste (samostojnega ali v kombinaciji z npr. glino ali thanaka prahom) uporabili kot masko za obraz ali na razdraženi in srbeči koži, ga ne puščajte na koži dlje kot približno 15 minut. Po tem času namreč oglje ni več sposobno absorbcije (doseže nasičenost), zato se bodo snovi, ki jih je oglje povleklo nase, začele vračati v kožo.

Je pa aktivno oglje, ravno zaradi barvne intenzivnosti izredno priljubljeno in zato tudi pogosto uporabljeno barvilo pri izdelavi mil. Če želimo doseči lepo črno barvo, ga dodamo približno 3-4 zvrhane jušne žčice na kilogram milne mase.

Na tej povezavi si lahko ogledate video o izdelavi mila z aktiviranim ogljem

https://www.youtube.com/watch?v=0AoErZq67Q4Y

Moramo povdariti, da oglje nima le estetske funkcije. Več o tem lahko preberete v  članku na tej povezavi:

http://druzina.enaa.com/zdravje/crno-zlato-ali-aktivno-oglje.html

 

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

100g, 250g, 500g, 1000g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.