hidrogenirano ricinusovo olje

Hidrogenirano ricinusovo olje

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

2.40

Počisti
Šifra: 10733
INCI:Hydrogenated Castor Oil
Opis izdelka:

Hidrogenirano ricinusovo olje PEG40 je solubilizator, emulgator, površinsko aktivna snov in emolijent. Kot že samo ime pove, ga pridobivajo iz ricinusovega olja in je primerno za tiste izdelke, v katerih želimo združiti vodo in olje.

Hidrogenirano ricinusovo olje PEG40 je enostavno za uporabo, ker ga lahko uporabimo hladnega, torej ga ni potrebno segrevati oz. topiti.

Uporabimo ga lahko za izdelavo domala vseh kozmetičnih izdelkov: vlažilnih krem in losjonov, masel za telo, maskah, pilingih, gelih za tuširanje, šamponih, regeneratorjih, vseh sredstvih za čiščenje kože ali las… Je neionsko površinsko aktivno sredstvo, ki se obnaša kot ojačevalec pene in solubilizator olj v izdelkih, ki temeljijo na vodi. (Za razliko od drugih solubilizatorjev, ne bo uničil pene). Uporablja se lahko v segreti fazi ali fazi ohlajanja izdelka (pri 45 stopinjah C) do 100%.

Kaj pomeni PEG? To pomeni, da je to ester, ki je topen v vodi in se lahko obnaša kot emulgator. Kljub temu pa se pri izdelavi npr. krem ne obnese dobro kot samostojni emulgator. Za izdelavo kreme ga lahko uporabimo v kombinaciji z emulgatorjem z nizkim HLB, npr. z gliceril stearatom.Kako ga uporabimo? Kot solubilizator ga lahko uporabimo (tako kot polisorbat 20 ali 80) za izdelavo tistih izdelkov, ki imajo v recepturi majhne količine olj, torej temeljijo na vodi (npr. geli, šamponi, tonerji…).

Z njim lahko ustvarimo bistrejše raztopine, kar bo vsekakor dobrodošlo pri npr. izdelavi dišav za prostor.

Proizvajalec svetuje osnovni recept:

2% hidrogeniranega ricinusovega olja PEG40 in do 0,4% dišavnega olja dobro premešamo in tej raztopini dodamo 97,6% vode.
Če ga uporabimo kot ojačevalca pene, ga lahko uporabimo do 10% v izdelkih, ki se izpirajo.

HLB – 15
pH (3% v vodi) – 5,5 do 7

Pri temperaturi 25 stopinj Celzija je v tekoči obliki.

Priporočena uporaba: 0,4 – 25%

 

 

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (g)

25g, 50g, 100g, 200g, 500g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.