grahovi peptidi

Peptidi – hidrolizirane beljakovine izvlečka graha

0 out of 5 based on 0 customer ratings
(0 mnenj strank)|Dodaj oceno

Odlična alternativa za AnaGain.

2.60

Počisti
Šifra: peptidi-hidrolizirane-beljakovine-izvlecka-graha
INCI:Pisum Sativum (Pea) Peptide, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Posebne lastnosti:Ecocert certifikat
Opis izdelka:

Beljakovine iz izvlečka graha (peptidi) so popoln vir 22-ih esencialnih aminokislin. So močan, učinkovit in stroškovno ugoden rešitelj za poškodovane lase in lasišče. Nikakor pa niso primerne samo za lase, temveč tudi za kožo.

Te hidrolizirane rastlinske beljakovine (peptidi) bodo naše lase volumizirale, obnovile, preprečile oksidacijo, obenem pa našim lasem dodali elastičnost in prožnost.

Peptid, proizveden s postopkom fermentacije, je premaknil hidrolizirane rastlinske beljakovine v novo dobo.

Beljakovine se tradicionalno hidrolizirajo s pomočjo kislin, alkalij in encimov ali njihove kombinacije, da nastanejo naključna aminokislinska zaporedja. Nedavna prizadevanja v prehranski industriji so se osredotočila na izbiro natančnejših fragmentov beljakovin za izboljšanje koristnosti dodatkov. Med temi raziskavami je postalo jasno, da imajo fragmenti beljakovin iz različnih virov različne koristi. Eden od izstopajočih je izvleček graha oz. njegovi peptidi.

Uporabnost beljakovin graha se ponaša kot kakovostna alternativa drugim rastlinskim beljakovinam. Študije so namreč pokazale, da imajo peptidi graha, v primerjavi z ostalimi rastlinskimi beljakovinami, najbolj uravnotežen aminokislinski profil.

Lastnosti grahovih peptidov omogočajo izboljšanje zdravja lasišča, foliklov in las samih, kar ustvarja mladostne, volumizirane in mehke lase.

Peptidi izvlečka graha zmanjšujejo in odpravljajo škodo, ki jo povzročajo prosti radikali (okolje, uporaba agresivnih tretmajev in izdelkov za nego las), zaradi katerih pride v mnogih primerih tudi do prekomernega izpadanja las ali bolezenskega stanja lasišča in las.

Nekateri evropski ponudniki kozmetičnih sestavin reklamirajo grrahove peptide kot aktivno učinkovino za nego kože, mi smo pa mnenja, da je dobrodošla učinkovina tako za kožo, kot tudi za lase, vendar kljub temu  učinkovitejša sestavina za nego las.

Priporočena uporaba: 1 – 5 %

Topnost: v vodi

Stabilnost: do 80 stopinj C

pH: 4,0 – 6,5

Dodajamo jih v vodno fazo (lahko tudi neposredno v naš priljubljeni šampon).

Izdelki v katere jih lahko dodamo:

  • tekoči šamponi, tekoča mila
  • gel za lase ali kožo
  • maska za lase
  • mleko za telo
  • emulzije, kreme
  • toniki, eliksirji

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Količina (ml)

, , ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.